Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Webb

Centern i ny kampanj

Publicerad: 24 juli 2014, 09:07

Eskil Erlandsson

Foto: Pressbild: Centerpartiet

Centerpartiet presenterar i dag förslaget införandet av en ursprungsmärkning av mejeriprodukter. I samband med detta lanseras kampanjen hållbarmat.se. Bakom sajten står For Sure och Scream.


Ämnen i artikeln:

CenternCenterpartietScream

Centepartiet vill göra matfrågan till  en valfråga för att klara riksdagsspärren i höst. I dag presenterade partiet kravet på ursprungsmärkning för mejeriprodukter  

– Idag vill allt fler ha koll på varifrån maten kommer och att den är producerat på ett hållbart sätt. Centerpartiet och regeringen har redan fått igenom ursprungsmärkning av kött. Nu vill jag och Centerpartiet att vi ska ta nästa steg och kräver därför ursprungsmärkning av mjölk och andra mejeriprodukter, säger den centerpartistiske jordbruksministern Eskil Erlandsson i ett pressmeddelande.  

Bakom kampanjsajten hållbarmat.se står den digitala byrån For Sure och mediebyrån Scream. Sajten  bygger kring populära receptsökningar, som vi låtit kocken, matbloggaren och centerpartisten "Husmor Lisa" ta fram recept och tips för. Utifrån recepten beskriver partiet sin politik för hållbar mat och en giftfri vardag.

Sajten marknadsförs med sökannonsering och banners i första hand riktad mot matsajter/matbloggar.

– För att ytterligare belysa frågan om att göra det lättare för konsumenterna att göra egna val, lanserar Centerpartiet idag också kampanjen hållbarmat.se. Där finns information om hur vi i Centerpartiet vill nå målen om en giftfri vardag och hållbar mat, kommenterar Eskil Erlandsson.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

CenternCenterpartietScream

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.