Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Webb

Dagens PS säger upp två

Publicerad: 4 februari 2010, 14:09

Dagens PS säger upp sin två redaktörer på sin redaktion. Skrivandet ska i stället skötas av personal som för närvarande har andra arbetsuppgifter.


Ämnen i artikeln:

Dagens PS

Dagens PS har funnits sedan 2004 och verksamheten består av åtta personer. Enligt vd Marcus Uggla, som tillträdde förra hösten, är nedskärningen ett led i en effektivisering av verksamheten:
– Vi omorganiserar verksamheten och låter personer som för närvarande jobbar med andra delar, men som sedan tidigare har redaktionella kunskaper, skriva i stället, säger Marcus Uggla.

Med tanke på att redaktionen består av ett fåtal personer rör det sig inte om några dramatiska nedskärningar precis. Det är heller inte så att man är missnöjd med sin redaktionella personal, utan denna håller hög kvalitet enligt Marcus Uggla.

Under vecka 4 hade Dagens PS 94 000 unika besökare, enligt KIA Index. Därutöver läser uppemot 70 000 personer nyhetsbrevet:

Ni har ändå höga besökstal. Varför måste ni då göra er av med personal?
– Jo, vi har ganska bra besökssiffror. Det gäller samtidigt att komma ihåg att 2009 var ett mycket tuffare år än tidigare vad gäller annonsintäkter. Ytterst handlar ändå effektiviseringen om att vi tror oss kunna göra ett lika bra redaktionellt innehåll med färre personer, säger Marcus Uggla.

Karl-Johan Byttner

Ämnen i artikeln:

Dagens PS

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.