Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Webb

Därför saknas Rocky i DN+

Publicerad: 7 december 2010, 12:26

Även DN är med på iPad-tåget och finns nu som app.
Tidiga köpare har märkt att favoritserier som Rocky och Nemi saknas.
– Vi har gjort ett urval. Man får se DN+ som något skilt från papperstidningen, säger Kalle Sandhammar nyhetschef på DN+ till Resume.se


I natt blev Dagens Nyheter med app, och i morse seglade den upp som landets mest nedladdade.

Den som hoppats på att få läsa dagsfärska serier blev dock besviken.

– De har vi inte med från start, tyvärr, säger Kalle Sandhammar.

Enligt honom ska DN, DN+ och DN.se alla ses som lite olika saker. DN+ ska i första hand ta tidningen vidare och fokuserar till att börja med på att få in fler bilder, rörligt material i samarbete med TV4 och interaktivt material.

– Vi tror att läsarna vill ha en tidning som verkligen utnyttjar iPad:ens möjligheter.

Samtidigt är Kalle Sandhammar väl medveten om att många av läsarna gillar DN:s serier och säger att de står med på listan över saker man vill lägga in i appen när tid och möjlighet finns.

– Serierna är jätteuppskattade, särskilt Rocky. Det är många som frågar efter Rocky. Det står på listan över saker som vi vill göra.

Den som prenumererar på pappers-DN kan som vanligt läsa pdf-tidningen genom att surfa in på den i sin iPad och får då serier.

De som tecknar en prenumeration på DN+ ska även de snarast få tillgång till pdf-versionen men att köpa ett enda exemplar av DN+ för att läsa serier fungerar inte i nuläget.

Ove Gustafsson

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.