Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Webb

Dejtingsajt i blåsväder – stäms på 1,5 miljarder dollar

Publicerad: 2 december 2013, 16:10

Al Pacino i en av de pådtådda fejkprofilerna på Match.com

Dejtingsajten Match.com påstås ha godkänt fejkade användarprofiler med bilder av bland annat Lindsay Lohan, Jessica Biel och Al Pacino. Nu stämmer advokaten Evan Spencer företaget på hisnande 1,5 miljarder dollar.


Evan Spencer hävdar att dejtingsajten Match.com godkänt uppenbart fejkade profiler. Match.com:s ledning har avfärdat hans anklagelser som konspirationsteorier.

Advokatens klient, modellen Yuliana Avalos, hävdar att hennes bild har använts i 200 fejkprofiler och skickade ut skärmdumpar av de fejkade profilerna till amerikanska medier under måndagen. Det skriver Business Insider.

Profilerna innehåller bilder på Jessica Biel, Lindsay Lohan, Al Pacino och Rob Lowe.   I stämningen hävdar Evan Spencer att bedragare utanför USA:s gränser använder fejkprofilerna i ett försök att få ensamma människor att skicka mer pengar utanför landet.  Match har gett följande kommentar till stämningen:

"Den riktiga bluffen är den här värdelösa stämningen, som är fylld av mystifierande konspirationsteorier och klumpiga fabrikationer i brist på fakta och bevis. Vi är säkra på att vårt rättsväsende är lika skickliga som vi när det kommer till att avslöja bluffmakare och lägger ned det här fallet med kort varsel."

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.