Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Webb

"Di Leva har inte betalt"

Publicerad: 29 mars 2010, 14:56

Sexrådgivaren och Amelias bloggare Katerina Janouch går till hårt angrepp på debattsajten Newsmill. Men vd PM Nilsson anser att kritiken baseras på felaktiga fakta.


Ämnen i artikeln:

Newsmill

Thomas Di Leva. Foto: Resumé

Artisten Thomas Di Leva skrev i torsdags på debattsajten Newsmill. Bakgrunden är att han blivit anklagad för misshandel. Uppgifterna om den misstänkta misshandeln har uppmärksammats både i traditionella medier och på bloggar.

Di Leva skriver att de traditionella medierna i och för sig hänger ut personer utan att nämna namn och med maskerade bilder. Men att det sedan bara tar ett par timmar innan bilden är demaskerad och ute på nätet. Han skriver nu sin version på debattsajten.

Katerina Janouch skriver i sin blogg på Amelia att det råder KGB-stämning på Newsmill. Hon skriver kommentarer raderas friskt och att Thomas Di Leva köpt sig plats på debattsajten.
”Fy fan vad det smakar äckligt. Mitt lilla förtroende för Newsmill sjönk som en sten i en lerpöl full med sunkig smuts”, skriver hon.

Men PM Nilsson på Newsmill säger att det är helt fel att Thomas Di Leva har betalat för att skriva sin artikel:
– Nej. Det har verkligen inte skett. Vi har som regel ett man inte ska betala för att skriva.

Vad säger du om kritiken att ni raderar kritiska inlägg?
– Han är frikänd från alla misstankar och då kan vi inte godkänna inlägg som hävdar att han är skyldig till misshandel.

Är det kontroversiellt att släppa fram en debattartikel om misshandel?
– Det är en av Sveriges mest välkända artister som skriver sin egen version av händelsen. Jag tycker att det är relevant att han får skriva vad han tycker och tänker.

Tobias Rydergren

Ämnen i artikeln:

Newsmill

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.