Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Webb

Digital-erans rikaste

Publicerad: 6 november 2013, 13:24

Mark Zuckerberg samt Googel-grundarna Larry Page och Sergey Brin.

Vill du bli ofattbart rik? Kom upp med en digital innovation med potential att spridas över världen. Forbes listar de rikaste personerna under 40 år och majoriteten kommer från Google och Facebook.


Ämnen i artikeln:

ForbesFacebookGoogle

På Forbes lista över de tio rikaste personerna under 40 år har hela sex stycken en bakgrund inom de framgångsrika digital-jättarna Google och Facebook.

På plats ett och två återfinns Google-grundarna Larry Page och Sergey Brin. De är goda för 23 respektive 22,8 miljarder dollar.

Facebook-grundaren Mark Zuckerberg ligger på plats fyra med en uppskattad förmögenhet på 3,8 miljarder dollar.

Forbes lista visar att det är fler personer som har lyckats bli dollarmiljardärer genom att ha varit med på det sociala nätverkets resa.  

Dustin Moskovitz (plats sju) var Zuckerbergs rumskamrat under studietiden och var också medgrundare till Facebook, vilket har genererat över tre miljarder dollar.

På plats nio och tio ligger Eduardo Saverin och Sean Parker som var med i tidiga skeden på Facebooks resa. Den sistnämnda har också investerat pengar i Spotify.

Noterbart är att ingen av de rikaste IT-miljardärerna är kvinnor. På topp 10-listan som helhet är två av tio kvinnor.

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

ForbesFacebookGoogle

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.