Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Webb

Digitalt prisregn över Aftonbladet

Publicerad: 23 januari 2014, 21:22

Aftonbladets segerjubel.

Foto: Internet World.

Aftonbladet har årets bästa sajt. Kvällstidningen tog hem Internet Worlds årliga prestigepris på Nalen i Stockholm på torsdagskvällen.


Ämnen i artikeln:

Aftonbladet

Aftonbladet, som vunnit priser förr i tävlingen, tog både hem priset Årets nyhetsajt och det finaste priset – Årets sajt.

Motiveringen lyder:


"Det blir inte alltid fullträff. Men det kommer alltid något nytt runt hörnet. Och det är denna tradition att vara tidigt ute och testa nytt som skapat Aftonbladets unika ställning i Mediasverige. Det faktum att vi har Aftonbladet.se på den svenska webben är en ynnest. Det innebär att utvecklingen drivs på. Det är svårt att konkurrera. Men de som gör de blir garanterat bättre av att försöka utmana en så värdig mästare."

Sajterna bedöms utifrån kriterier som struktur, design, användarvänlighet, tilltal och redaktörskap samt innovation och utvecklingskraft. Årets vinnare är stark i alla kriterier.

– Aftonbladet.se får ofta kritik för både form och innehåll. Samtidigt lyckas de skapa det som många drömmer om. De är ständigt närvarnade i alla kanaler, de är sociala och de bryter hela tiden ny mark när det gäller att presentera digitalt innehåll. Deras fokus och upptäckarglädje borde vara riktmärke för alla som arbetar med digital utveckling i Sverige idag, säger Magnus Höij, chefredaktör för Internetworld och juryns ordförande.

Årets vinnare i respektive kategori:

Bank och försäkring: If.se

E-handel: sportamore.se

Kommuner: karlstad.se

Mat: mathem.se

Livsstil: feber.se

Myndigheter: forsvarsmakten.se

Nyheter: aftonbladet.se

Organisationer: socialdemokraterna.se

Prisjämförelse: prisjakt.nu

Resor: skistar.se

Sök: hitta.se

Tidskrifter: chef.se

Träning- och hälsa: sats.se

Turism: destinationuppsala.se

Underhållning: spotify.com

Utbildning: antagning.se

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

Aftonbladet

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.