Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Webb

DN gör om sajten

Publicerad: 30 augusti 2010, 13:46

Dagens Nyheter planerar nu för en omgörning av sajten som ska vara klar under första halvåret 2011. Ett antal byråer har blivit kontaktade och fler är på gång.


Ämnen i artikeln:

Dagens NyheterBjörn Hedensjö

Björn Hedensjö, chef på Dn.se. Foto: Björn Elgstrand.

– Under nästa år blir det förändringar av sajten där vi ser över koncept, form och funktion, säger Björn Hedensjö, chef på Dn.se.

I dagsläget är omgörningen bara på planeringsstadiet och tidningen är ännu inte på det klara med hur den nya sajten kan komma att se ut. Senast Dn.se gjordes om var i februari 2009 och bakom den relanseringen stod byrån Doberman. Björn Hedensjö är mycket nöjd med arbetet som gjordes då, men menar man bör se över sajten med jämna mellanrum.

– Det kanske låter lite kaxigt, men Dn.se är formmässigt den bästa nyhetswebben jag känner till. Sen finns det såklart flera områden som går att förändra. Jag tycker det är viktigt att vi är öppna och inte låser fast oss vid något, säger han.

– Vi ska inte förnya för förnyandets skull men det var ett tag sedan vi gjorden om sajten och det är dags att se över form och funktion igen.

Det är alltså ingen drastisk förändring som kommer att ske. Däremot kommer en rad områden att ses över och putsas upp. Den uppdaterade versionen av Dn.se kommer att finnas på plats någon gång under nästa år, men redan nu har ett antal byråer blivit kontaktade och fler är på gång.

– Men några förhandlingar har ännu inte inletts, säger Björn Hedensjö.

Just nu arbetar Dagens Nyheter med att byta teknisk plattform för Dn.se men den förändringen kommer inte läsarna att märka av enligt tidningen

Fredrik Thambert

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.