Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Webb

DN.se återigen större än SvD.se

Publicerad: 4 oktober 2012, 11:10

SvD.se firade ordentligt när de i våras för för första gången gick om ärkerivalen DN.se, men nu har DN.se återtagit tronen.


Ämnen i artikeln:

DN.seSvD.se

I april tidigare i år skedde ett historiskt tronskifte när SvD.se för  första gången någonsin gick om ärkerivalen DN.se. Den direkta orsaken  till det förklarades vara att SvD:s nya affärsajt Nliv.se, som får draghjälp av  Aftonbladet.se, gav mycket trafik till SvD.se.

SvD.se firade det hela med tårta och SvD:s sajtchef Fredric Karén sa då:

– Det kommer säkert att pendla en tid, men sedan hoppas jag att det kommer att stabilisera sig – att vi är störst.

Men nu är inte SvD.se störst längre. Under sommaren låg de och DN.se nära varandra i antal unika  besökare. De senaste tre veckorna har dock DN.se dragit i från och  siffrorna från Kia Index visar att DN.se vecka 39 hade nästan 200 000  fler unika besökare än svd.se.

– Nu börjar vi närma oss siffrorna SvD  hade innan de började slanga trafik från Aftonbladet. Dock har de ju  aldrig varit i närheten av oss när det gäller antalet sidvisningar och  det har varit viktigt för oss eftersom det visar att vi har innehåll på  sajten som läsarna faktiskt tycker är intressant och relevant, säger  Anna Åberg, redaktionschef DN.se.

Vad beror omkörningen på tror du?
– Jag kan tänka mig att läsarna på  Aftonbladet har börjat lära sig vilka puffar som skickar dem vidare till  SvD. Att Aftonbladet lanserat en egen ekonomisajt har säkert med saken  att göra också. Det här visar bara det vi har sagt hela tiden, att SvD:s  trafikökning bara hängde ihop med puffarna på Aftonbladet och alltså  inte att de hittat nya läsare.

Linus Fremin

Ämnen i artikeln:

DN.seSvD.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.