Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Webb

DN svidar om På stan

Publicerad: 10 mars 2009, 08:55

Idag, tisdag, lanserar DN den nya På stan-sajten. – Till slut får vi bort vår beta-stämpel, säger Axel Björklund, chef för På stan.


Den gamla och den nya sajten

En mindre förändring som städer upp sajten. Så beskriver Axel Björklund, chef för På stan, omgörningen som nu lanseras bara ett år efter starten. Lanseringen är dock enligt Björklund den första förändringen av flera planerade.

– Det är en rad mindre förändringar som sammantaget gör att vi optimerar sajten och till slut får bort vår beta-stämpel som vi haft sedan starten i april 2008, säger Axel Björklund, chef för På stan.

Den nya sajten bygger på fyra huvudfunktioner. ”Guide”-rutan delas upp i ”guide” och ”sök”. Söket har anpassats om för att skapa bättre träffar. En kampanjspalt har tagits fram och placerats i högerspalten och till vänster syns nu ”dagens 10 bästa tips”.

– Det är inte några jätteförändringar men det är ett par viktiga saker som läsarna påtalat. Söket har fungerat lite halvdant ibland så det spetsar vi till. Så försöker vi också göra spalterna lite tydligare. Det är dagens release, sedan kommer det lite mer i form av buggfixar och liknande.

Alla förändringarna kommer att ske inom de närmaste veckorna.
– Nästa förändring blir ännu mer inriktitad på att få bort beta-stämpeln. Vi kommer att centrera sajten så att den blir mer som Dn.se. Vi kommer också att få in fler annonsformat på sajten. Under perioder har det varit ganska fullbokat på vissa ytor. Sedan ska vi justera bloggen ganska mycket. Det är idag ett av våra mest populära inslag så den ska vi tajta till. Allt som allt handlar det om en ganska lång serie ganska små tekniska ingrepp.

Satsar ni på några nya bloggare?
David Djuphammar hos oss, som även driver bloggen Kinky Afro, ska börja blogga och vår ad Hanna Johansson. För tillfället sköter vi bloggandet internt, säger Axel Björklund.

Linda Fagerlind

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.