Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Webb

Domaren som diskuterar domslut – på Facebook

Publicerad: 10 augusti 2015, 13:29

Mohammed Al-Hakim vill marknadsföra domaryrket

Den allsvenske domaren Mohammed Al-Hakim vill ha en öppen dialog med fotbollsfansen. Nu har han startat en Facebook-sida där han bland annat skriver om tveksamma domslut.


Ämnen i artikeln:

Allsvenskan

"Jag borde blåst en straff igår. Punkt. Nu har jag i lugn och ro sett det du säkert redan sett. Vevat repriserna några gånger och även kollat stillbilder och vinklar. För det är vad det handlar om för mig, jag behöver lära något och försöka förstå varför jag gjorde som jag gjorde. Felfri kommer jag aldrig bli, men det är viktigt att minimera felen och se till att det blir rätt i de avgörande momenten." så skrev den allsvenske domaren Mohammed Al-Hakim i ett Facebookinlägg efter toppmötet mellan AIK och Norrköping den 3 augusti.

Domaren som startade sin Facebooksida i början av augusti hyllades snabbt för sin ärlighet och att han vågade stå för sitt misstag.

– Grundtanken är att jag vill skapa intresse och jag tror att fotbollsfamiljen kan vinna på att få en bättre inblick och en större förståelse för en domares vardag. Jag tänker också att sidan ska inspirera till att eventuellt fler väljer att bli domare, vilket är en viktig del i fotbollen. Jag vill visa min bild av domarskapet och försöka balansera bilden som finns i media. Jag vill öka tillgängligheten i fotbollsfamiljen, säger Mohammed Al-Hakim till Fotbollskanalen.

Men sidan ska inte primärt användas för diskussion kring domslut enligt Mohammed Al-Hakim.

– Tanken är att jag ska marknadsföra själva domarrollen och jag har bland annat lagt ut ett inlägg där jag skriver vad en fjärdedomare gör. Jag vill beskriva hela domarrollen, och inte bara skriva om ett enskilt beslut. Jag vill skriva om hur vår vardag ser ut och vad jag skriver beror på. Det kan vara allt från efter matcher, att jag beskriver en viss roll eller berättar om en viss sida av något.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

Allsvenskan

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.