Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Webb

Duo skrider till "Verket"

Publicerad: 4 oktober 2010, 06:47

Verket.tv är ett nytt koncept  för webb-tv. Första programmet sänds på söndag och gästar gör Björn Ranelid och  Shima Niavarani. – Webb-tv kan vara också vara något för små producenter och inte bara för de etablerade medierna, säger André Christenson, en av grundarna bakom Verket.tv.


Sanne Olsson och André Christenson. Foto: Philip Blomqvist.

Bakom den  nya sajten står André Christenson med bakgrund på ett teaterproduktionsbolag och Sanne Olsson som tidigare har jobbat med en filmtidning. Tillsammans kom de på idén i våras och sade upp sig  från sina anställningar för att starta eget produktionsbolag. Sedan i  juni har de arbetat med det nya projektet som sänder sitt första program  på söndag.

– Vi var sugna på att göra något ihop. Sanne jobbade som webredaktör och  jag har producerat teater, så vi bestämde oss för att slå ihop våra  påsar och göra någonting kul, säger André Christenson.

Verket kommer att sända åtta webb-tv-program under hösten med en veckas  mellanrum. Ett nytt program kommer att dyka upp varje söndag för att sedan  byggas ut med extramaterial under veckan. I programmen kommer  uppkommande och   etablerade kulturpersonligheter att mötas för att diskutera. I premiären dyker Björn Ranelid och  Shima Niavarani  upp.  

– Jag och Sanne kommer att hålla i samtalet, men vi vill inte kalla oss programledare, säger André Christenson.

Har det varit svårt att hitta folk som vill ställa upp?

– Det har faktiskt gått överraskande bra, även om det såklart har varit  några bakslag. Jag tror att det är så pass nytt att det lockar.

Verket har dragit in en huvudsponsor som täcker de omkostnader som har  varit kring produktionen. Om det blir fler återstår att se, enligt André  Christenson.

Har ni några långsiktiga planer med Verket?
– Vi har en massa idéer som står på vänt, så det är inte säkert att det  blir just Verket som går vidare. Men det kan bli aktuellt med en andra  säsong framöver, säger han.

De gör Verket.tv

André Christenson
Sanne Olsson
Malvina Britts
Daniel Nilsson
Gustav Dalghi
Mattias Martner

Fredrik Thambert

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.