Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Webb

E-sportsuccé för Nyheter24-Gruppen

Publicerad: 14 mars 2014, 11:54

Anders Blume och Auguste "Semmler" Massonnat kommenterar Fragbite masters

Nyheter24-Gruppens webbsändningar från e-sportturneringen Fragbite Masters har redan slagit förra årets siffror och tredubblat strömmarna.


Ämnen i artikeln:

Nyheter24-gruppen

E-sportturneringen Fragbite Masters är nu tillbaka för andra gången i ordningen. Det är en öppen onlineturnering i tre av de största spelen inom e-sport. Amatörer har möjlighet att utmana världsstjärnor och proffs.

Och sändningarna har redan slagit förra årets siffror med råge. Antalet startade strömmar har tredubblats.

– Vi har haft över 700 000 startade strömmar under de första fyra dagarna av turneringen i CS:GO. Och då är det ändå bara gruppspelsfas, säger Nyheter24-Gruppens Patrik Sandberg.

Totalt sänder man 250 timmar och prissumman är över 500 000 kronor.

– Turneringen fortsätter att utvecklas på samma plattform som föregående år, med den stora skillnaden att all TV-produktion sker under Nyheter24-Gruppens tak. Tack vare den nybyggda studion, som är speciellt anpassad för e-sport-sändningar, kommer kvalitén på det livesända materialet att kunna höjas ytterligare den här säsongen, berättar Pontus Eskilsson, sajtchef på Fragbite.se.

Krister Berntsson

Ämnen i artikeln:

Nyheter24-gruppen

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.