Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Webb

E24 till Frankrike i oktober

Publicerad: 20 augusti 2008, 09:44

Möt hösten i Paris. Frankrike blir nästa land där E24 sätter ned bopålarna. – Redaktionen är på plats. Vi drar igång i oktober, säger Per Lundsjö, vd för E24. Spanien är femte land som står på tur.


Per Lundsjö. Foto: E24.

Frankrike blir tredje landet utanför Sverige som E24 lägger under sig.
E24 finns sedan tidigare i både Norge och Holland.
– Frankrike är en mycket intressant marknad med en bredbandspenetration som snabbt närmar sig Sverige. Däremot ligger användarmönstren på en nivå som vi befann oss i runt år 2000. Annonsmarknaden växer mycket snabbt, men det är fortfarande mycket portaler, säger Per Lundsjö.

E24 i Frankrike kommer att följa samma etableringsstrategi som E24 i Norge och Sverige, med VG och Aftonbladet som partners.
I Frankrike blir partnern Schibsteds gratistidning 20 minuter som, enligt Per Lundsjö, driver en av Frankrikes fyra mest välbesökta nyhetssajter.
– Papperstidningen blir också en viktig partner, säger han.  

E24 har rekryterat Stéphane Marchand som chefredaktör. Han kommer närmast från Le Figaro där han bland annat arbetat som korrespondent och redaktör för ekonomisidorna.
I praktiken finns i nuläget ingen konkurrent till E24, bedömer Per Lundsjö:
– Ekonomijournalistiken i Frankrike är fortfarande väldigt traditionell, vilket också underlättar för oss att komma in som en förnyare. Det skulle vara mycket svårare att till exempel etablera sig i grannländer som Finland och Danmark där flera uppstickare redan tagit efter vår idé.

Efter Frankrike står Spanien på tur för E24, denna gång med spanska 20 minuter som partner.    
– Det är en process som startar under hösten.
Enligt Per Lundsjö är Sverige är fortfarande den klart lönsammaste delen av E24.

Vad innebär det internationella konjunkturläget för nysatsningar?
– Svårt att bedöma. Det finns flera tecken kortsiktigt på att det kommer att en nedgång, men hittills har Internetsidan fått något riktigt test. Peppar, peppar.

Peter Willebrand

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.