Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Webb

Efter GodTube kommer YouToo

Publicerad: 1 november 2012, 07:40

Amerikanen Chris Wyatt står bakom den kristna videotjänsten GodTube. Nu lanserar han nästa videotjänst, YouToo, där tittarna kan filma sig själva och dyka upp i en reklampaus.


För några år sedan startade amerikanen Chris Wyatt den kristna sajten  GodTube, som kombinerade rörliga bilder med sociala nätverksmöjligheter  och livesändningar. När den lanserades var sajten den snabbast växande i  USA.

2008 klev Chris Wyatt av vd-posten för GodTube och nu är han tilllbaka med en ny  sajt, YouToo, där tittarna genom några knapptryckningar kan filma sig  själva eller andra och skicka in till ett tevebolag för att  förhoppningsvis se sig själva på teve i någon reklampaus, skriver Dn.se.

Idén kom från att många som tittar på teve ofta sitter med datorn nära eller mobilen i handen och chattar eller surfar och att nästa steg är att vilja se sig själv på tv.

YouToo är en app som kan laddas ner till Iphone och Android, men  förutsättningen för att det ska fungera är att du bor i USA och tillhör  de 15 miljoner amerikanska hem som har YouToo genom kabelteve.

Det är även bara ett fåtal tv-program som tillåter ens videosnutt, som  "Batman" från 1960-talet och "Say yes on TV!" där par kan fria i  direktsändning.

Linus Fremin

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.