Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Webb

Ekdal ersätter Smedsaas

Publicerad: 28 januari 2010, 15:01

Niklas Ekdal ersätter Lena Smedsaas som ankare i Svenskt Näringslivs webb-tv-satsning: – Han gör sitt första program redan på måndag, säger Mats Bergstrand som är redaktionellt ansvarig.


Ämnen i artikeln:

Svenskt NäringslivNiklas Ekdal

Niklas Ekdal får uppdrag av JKL och Svenskt Näringsliv. Foto: Resumé

Svenskt Näringsliv drog i november igång webb-tv-satsningen ”Vad står på spel” inför avtalsrörelsen som startar inom kort. Det är en proffsig och påkostad satsning producerad av Creo Media Group, där förre TV4-medarbetaren Niclas Grunewald är vd.

För det redaktionella upplägget anlitades pr-byrån JKL, med förre DN-debattredaktören Mats Bergstrand som ansvarig. Som stjärnreporter värvades TV4:s Lena Smedsaas, som gick till JKL i oktober.

Lena Smedsaas drabbades nyligen av sjukdom och Mats Bergstrand har jagat en vikarie. I dagarna har Niklas Ekdal, tidigare chef för DN:s ledarredaktion, tackat ja:
– Niklas är utomordentligt kunnig och skicklig som debattledare, säger Mats Bergstrand. Vi gör minst ett reportage varje dag och en eller två studiodebatter i veckan. Tanken är att Niklas ska vara ankare i studion, men också göra enstaka reportage.

Hur många tittar på era webb-tv-program?
– Jag har inte exakta siffror här, säger Mats Bergstrand. Men vi har över 10 000 per dag och ackumulerat runt 150 000 unika besökare sedan start.

Leif Holmkvist

Reporter

leif.holmkvist@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.