Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Webb

Elisabet Höglund får svar på tal

Publicerad: 11 januari 2011, 13:54

Elisabet Höglund får nu svar på tal efter sin krönika som sågar sociala medier. Pr-konsulten och sociala medier-gurun Hans Kullin skriver i ett blogginlägg att TV i själva verket är boven.

Ämnen i artikeln:

Elisabet Höglund

FT

Fredrik Thambert


Hans Kullin. Foto: Pressbild.

Den före detta tv-journalisten Elisabet Höglunds krönika i dagens Aftonbladet rör upp känslorna hos många. En av de som har reagerat är Hans Kullin, pr-konsult och rådgivare inom sociala medier.

I sitt blogginlägg ”Lite perspektiv på konsumtionen av sociala medier” bemöter han Elisabeth Höglunds tes om att vi spenderar för mycket tid på just sociala medier, och därmed avskärmar oss från vad som händer i ”verkligheten”. Till sin hjälp tar Hans Kullin boken Cognitive Surplus av amerikanen Clay Shirky.

”Shirky menar att det vi människor (läs: främst amerikaner) gjort under de senaste decennierna med all vår extra fritid är – att konsumera tv, dvs passivt, stillasittande konsumtion av massmedieinnehåll. Jämför man all den tid som fortfarande läggs på att titta på tv och den tid som lagts på att bygga upp Wikipedia, är den senare en försvinnande liten del” skriver Hans Kullin. 

Han menar att det i själva verket är tv-kanalerna som lägger beslag på den största delen av våra liv. Att istället vara aktiv på nätet och kommunicera med andra människor där är någonting bra.

”Om vi spenderar mindre tid på att leva i tv-kanalernas ”pseudovärld”, ja då är jag övertygad om att vi kommer kommunicera mer med varandra, inte mindre” avslutar Hans Kullin.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev