Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Webb

Elitserien lyfter Nyheter24

Publicerad: 28 september 2009, 10:15

Nyheter24 nådde under förra veckan 155 000 unika webbläsare. Den bästa siffran hittills. Men på annonssidan är det fortfarande trögt. – Vi ser ljusglimtar, men har inte nått de volymer vi vill, säger grundaren Douglas Roos.


Ämnen i artikeln:

Nyheter 24Douglas Roos

Douglas Roos.

Nyheter24 firar snart ett år. När det gäller antalet läsare är grundaren Douglas Roos nöjd, efter förra veckans rekord. En av förklaringarna är satsningen på Elitserien.
– Vi har ett antal färgstarka spelare som videobloggar för oss. De drar väldigt bra trafik just nu.

Nyligen genomfördes en läsarundersökning på sajten. Den visade att drygt fyra av fem besökare är mellan 15 och 39. Lika många tycker också att sajten är bra.
– Vi har de viktiga aspekterna på plats. Trafiken är bra och vi når rätt målgrupp. Men det har tagit längre tid än vad vi trodde att komma ut som ett alternativ för annonsörerna.

Hur länge klarar ni er ekonomiskt?
– Det ser bra ut. Vi klarar oss ett bra tag till och har faktiskt börjat kolla på att göra förvärv. Det ska vara sajter som har samma målgrupp som oss och som drivs av pigga entreprenörer.
– Men vi förlorar fortfarande pengar och det är skitjobbigt för mig och Patrik. Det är mot vårt DNA.

Nyheter24 kommer snart också med en ny design. Den har tagits fram i samarbete med byrån Oktavilla.
– Vi har tittat mycket på utländska sajter som Newser, Dailybeast och Huffington Post. Nu tar vi nästa steg i utvecklingen, men det här är ett maratonlopp.

Hur långt har ni kommit i loppet då?
– Vi är på Västerbron under första varvet.

Tobias Rydergren

Ämnen i artikeln:

Nyheter 24Douglas Roos

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.