Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Webb

En av Sveriges största bloggare åtalas för misshandel

Publicerad: 4 februari 2013, 13:59

Bilden är ett montage

Foto: Genrebild: Colurbox

Hon har en av Sveriges mest lästa bloggar. Enligt en stämningsansökan som inkommit till Åklagarmyndigheten i Stockholm har hon hotat en ung kvinna med kniv och slagit henne med skärp. Bloggprofilen, som nu åtalas för misshandel och olaga hot, förnekar brottet. Samtidigt erkänner hon två fall av missbruk av urkund.


Hennes blogg är en av Sveriges mest välbesökta. Nu åtalas hon skäligen misstänkt för misshandel och olaga hot samt två fall av missbruk av urkund.

Misshandelsincidenten inträffande på en privat fest i södra Stockholmsområdet i september förra året. Enligt anmälan ska bloggprofilen ha slagit en ung kvinna med skärp i huvudet, dragit henne i håret och hotat henne med en bordskniv mot strupen med orden "Jag ska hugga dig".

Enligt vittnesuppgifterna ska bråket ha tagit sin början när bloggaren kallat den unga kvinnan för "jävla fetto" på festens dansgolv.  Den målsägande som kände sig kränkt puttade sedan bloggprofilen som ramlade på dansgolvet.

Bloggprofilen ilsknade till och slog sitt skärp i huvudet på den unga kvinnan varpå hon hoppade på henne återigen utanför festområdet och hotade henne med en bordskniv mot halsen. Kort därefter lämnade bloggprofilen platsen med taxi.

I förhören med bloggprofilen förnekar hon samtliga brottsmisstankar.  Samtidigt erkänner kvinnan att hon vid ett tillfälle hållit en kniv riktad mot målsägande, men endast agerat i självförsvar. Hon tänker inte betala eventuellt skadeståndsanspråk.

Däremot erkänner bloggprofilen att hon vid två tillfällen i somras använt en annan persons legitimation.

Det första fallet av missbruk av urkund skedde under housefestivalen Summerburst på Stockholm Stadion i juni förra året. Bloggprofilen erkänner att försökt komma in på festivalområdet med en väninnas id-handling, i form av ett pass.

En ordningsvakt märkte att passet tillhörde en annan person och underrättade polisen. Bloggprofilen uppger att hennes idoler spelade som orsak till att hon använde kompisens pass.

Senare under sommaren försökte bloggaren komma in på krogen Scandic Malmen på Södermalm i Stockholm med en annan persons id-kort. Även här erkänner hon brott.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.