Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Webb

"En extrem wow-faktor"

Publicerad: 31 maj 2010, 09:33

Här är sajten för ”kidsen” där bara fantasin sätter gränser. Palatset.se är utformad av webbyrån Doberman, tillsammans med barn och ungdomar. – Barnen säger ”wow” när de går in på sajten, säger Maria Nohlström, kundansvarig på Doberman.


Här jobbar Doberman med barn och ungdomar i en workshop om Palatset.se.

Så ser Palatset.se ut.

Det så kallade Palatset på Riddarholmen i Stockholm ska bli  ”Sveriges nationalscen med kulturupplevelser för unga”. Det är ett år kvar till invigningen – men redan nu kommer sajten Palatset.se där barn och ungdomar ska få utlopp för sina kreativa tankar och sin skaparglädje.

Det är webbyrån Doberman som har utformat webbplatsen – tillsammans med just den yngre generationen – i fokusgrupper, workshops och intervjuer.

Ett stort och mångfacetterat uppdrag, naturligtvis.

– Det är en komplex målgrupp, de gillar många olika saker och är i olika stadier i utvecklingen, säger Maria Nohlström.

Sajten är unik till sitt upplägg, och går egentligen inte att jämföra med något annat. Barnen och ungdomarna som kommit med idéer har det digitala med modersmjölken – de är uppvuxna med datorer och internet och detta har också präglat sidan.

– Det är stor skillnad på hur vuxna och barnen och ungdomarna interagerar med sajten, säger Maria Nohlström, som tycker att det det är ett ”helt fantastiskt” uppdrag, att få jobba med alla unga begåvade människor.

Vad kan man då göra på Palatset.se? Det allra mesta – man kan bidra med eget material, man kan skriva, spela in film, göra musik och ta del av andras alster.

Hur vill du rubricera sajten?
– Den har en extrem wow-faktor – barnen säger wow när de får se den och märker vad de kan göra, säger Maria Nohlström.

Anna Esseén, projektledare på Doberman:

– Det är så otroligt roligt och berikande att få jobba tillsammans med barn och ungdomar. De har de mest innovativa och gränslösa idéerna för hur interaktiva tjänster skall fungera. Jag vill verkligen passa på att tacka alla de som hjälpt oss ta fram den här webbplatsen. Hoppas ni gillar den och att den rymmer era geniala idéer.

Doberman kommer att fortsätta att jobba med vidareutveckling av sajten, och när det ”riktiga” Palatset står färdigt ska barnen via hemsidan kunna förlänga upplevelsen av besöket.

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.