Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Webb

Eniro byter Ferrarin mot Segway

Publicerad: 10 juni 2010, 08:45

Mitt i krisen skaffade Eniro en Ferrari F430, men vågade inte använda den. – Någon gång fattar man mindre väl övervägda beslut, medger Eniros informationschef Richard Wellemets.


Ämnen i artikeln:

Eniro

Ferrarin som Eniro leasar för 40 000 kronor i månaden är nu till salu. Säljare som lyckas får istället nöjet att köra runt på en Segway.

När Resumé avslöjade att krisdrabbade Eniro satsar 1,4 miljoner  kronor på en treårsleasing av en av Sveriges lyxigaste bilar, sade  informationschefen Richard Wellemets att han inte kände till  affären. Han lovade att leta och nu har han hittat bilen:
– Du har ju alldeles rätt. Tanken var att byta ut den traditionella  säljresan till månadens säljare mot att få köra en sådan här bil. Och  jag tycker själv att det hade varit ett attraktivt pris. Men av ett  antal olika skäl beslöt vi att inte plocka ut bilen.

Så var finns den?
– Den står till försäljning på Autoropa.

Enligt Resumés källor var leasingkostnaden 40 000 i månaden:
– Tills den blir såld får vi betala, medger Richard Wellemets.

Hur stämmer den med er miljöpolicy?
– Det hade nog varit lite svårt att få in den i miljöpolicyn, ja.

Så vad ska säljarna tävla om nu då?
– Vi har skaffat ett antal Segways, du vet såna där tvåhjulingar som  man står på.

Enligt Autoropas hemsida kostar Eniros Ferrari 1 745 000 kronor. Så  den som vill hjälpa vd Jesper Kärrbrink på den mödosamma backen  upp ur krisen bör slå till snabbt.

Leif Holmkvist

Reporter

leif.holmkvist@resume.se

Ämnen i artikeln:

Eniro

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.