Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Webb

Eniro rasar – får ny Sverigechef

Publicerad: 16 juli 2014, 07:34

Johan Lindgren, vd Eniro.

Foto: Pressbild.

Eniro faller som en sten på börsen i dag efter en svag kvartalsrapport. Både försäljning och vinst låg klart under analytikernas förväntningar. Därför petas Sverigechefen.

Ämnen i artikeln:

Johan LindgrenEniro

FT

Fredrik Thambert


De senaste åren har Eniro repat sig efter att ha varit nära ruinens brant kring 2010. Aktiekursen har stigit med 112 procent på ett år – fram till dagens rapport för det andra kvartalet.

I morse föll aktien nämligen med 18 procent på tio minuter, enligt Di.se.   Orsken är att Eniro levererar ett resultat som ligger långt under förväntningarna. Omsättningen minskade till 793 miljoner kronor och resultatet före skatt, räntor, av- och nedskrivningar landade på 194 Mkr, jämfört med förväntade 238 Mkr.  

– Det andra kvartalet är en besvikelse och ett hack i kurvan i Eniros arbete att komma tillbaka till tillväxt", säger vd:n Johan Lindgren i Q2-rapporten.

Primärt var det försäljningen i Sverige som blev klart sämre än väntat. Därför bli Eniros danske chef Stefan Kercza tillförordnad vd också i Eniro Sverige. Vad som händer med den nuvarande Sverigechefen Magdalena Bonde framgår inte.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev