Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Webb

”Ett mäktigt rekord"

Publicerad: 21 juni 2010, 14:06

TV4:s Fotbollskanalen.se har slagit rekord – trots att Sverige inte är med i VM.
Sajten hade 521 000 unika besökare förra veckan.


Ämnen i artikeln:

Olof LundhFotbollskanalen

Fotbollskanalen.se:s motor Olof Lundh säger att det är en ”mäktig” notering – ett ”tokrekord”.

– Det är naturligtvis fantastiskt att det grymma samspelet med TV4:s VM-gäng, som verkligen lyfter oss, får effekten att så många vill in på fotbollskanalen.se och ta del av extrasändningar från VM, alla tv-klipp med mål och program, nyhetsartiklar, bloggar och krönikor, säger Olof Lundh

Sajten livesänder från VM och lanserade en Iphone-app inför turneringen.

– Vi har utökat redaktionen under VM och därför är det kul att vi mer än dubblar vår trafik jämfört med vad vi snittade före VM. Vårt tidigare rekord från EM 2008 var på 394 000, men då var ju Sverige med i turneringen och dessutom delade TV4 inte evenemanget med SVT som vi gör med VM i år, säger Olof Lundh och fortsätter:

– Det är dryga tre år sedan vi drog i gång Fotbollskanalen.se och då låg veckosiffrorna på 20 000-30 000 och det kändes avlägset att nå en halv miljon på en vecka men TV4-sporten har verkligen trott på det här och alla har jobbat målmedvetet i den här riktningen.

Intresset är alltså stort trots att Sverige saknas i VM.

– Jag var övertygad om att intresset för VM skulle vara stort även utan Sverige men det här har överträffat mina förväntningar. Samtidigt är det bara ett led i utvecklingen av att fler och fler matcher från de stora ligorna syns på tv och nu får alla fans möjligheten att se sina idoler i de olika landslagen.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

Olof LundhFotbollskanalen

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.