Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Webb

Facebook Places hackas

Publicerad: 23 november 2010, 13:21

Facebook Places är ännu inte tillgänglig för de flesta användarna i Sverige. Men redan nu går det att använda den nya tjänsten genom en enkel omväg. Ett säkerhetshål gör att flera svenskar redan använder Facebook Places idag.


Ämnen i artikeln:

FacebookFacebook Places

Symbolen för Facebook Places – ännu inte tillgänglig i Sverige.

Den nya geopositioneringstjänsten Facebook Places väntas bli en stor succé och slå hårt mot de befintliga Gowalla och Four square. Facebook har redan lanserat Places på flera marknader, bland annat i USA, men än så länge finns det inte tillgänglig för den breda allmänheten i Sverige.

Trots att Facebook fortfarande bara låter ett fåtal personer testa tjänsten här i Sverige finns det flera användare som lyckats ”hacka” sig förbi hindren.

Flera utnyttjar nu ett säkerhetshål och kan därför använda Places i Sverige långt före lanseringen.

Det hela rör sig om en relativt enkel manöver. På en sajt finns det instruktioner för hur Iphone-innehavare kan göra några ändringar i inställningarna på sin telefon, så att man kan koppla upp sig mot en säker anslutning i USA. Telefonen tror då att användaren är där, och därmed kan den nya tjänsten användas här i Sverige. IP-anslutningen och andra spår till den som ”hackar” sopas på det här sättet igen.

När användaren väl är uppkopplad mot ett amerikanskt VPN-nätverk går det att skapa ”virtuella punkter” även i Sverige.

– Det fungerar inte helt felfritt, men det går att lägga till egna platser så länge de ligger i anslutning till redan tillagda platser, säger Resume.se:s källa.

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

FacebookFacebook Places

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.