Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Webb

Facebook tar upp kampen med Skype

Publicerad: 22 november 2012, 16:40

Facebook utmanar Skype med gratis videotjänst

Facebook vill utmana Skypes affärsidé. Inom kort kommer man att erbjuda användarna en gratistjänst för videosamtal både på nätet och i mobilen. Lanseringen har återupplivar rykterna på att Facebook planerar att lansera en egen smartphone.


Ämnen i artikeln:

FacebookSkype

Facebook har inlett ett samarbete med teleoperatören Orange för att skapa en tjänst man betecknar"Party Calling". Tjänsten har ett planerat lanseringsdatum nästa år.

Den nya tjänsten kommer att skapa en ny konkurrenssituation gentemot Skype eftersom den erbjuder användarna gratis video- och ljudsamtal. Det skriver sajten Digital Spy.

Facebook-tjänsten kommer att vara tillgänglig både på nätet och i mobilen. Orange har utvecklat tjänsten med samma teknologi som ligger bakom applikationen "Libon iOS instant-calling".

– Genom att koppla samman "Party Call"-tjänsten till Facebook kommer Orange att kunna erbjuda kunderna en riktigt personlig upplevlese. Det här är ett bra exempel på hur företag kan använda Facebook för att ge sina produkter social spridning, säger en talesperson för Facebook till Tech Crunch.

Nyheten har väckt ryktet om att Facebook kommer att lansera en egen smartphone med Orange som en potentiell samarbetspartner.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

FacebookSkype

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.