Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Webb

Facebooks betaltjänst – i Sverige

Publicerad: 8 april 2013, 11:58

Foto: Colourbox.se

I Sverige pågår just nu ett försök från Facebooks sida, att få användare att betala för att kunna kontakta personer som de inte är vänner med på sajten. Populära personer är dyrare att kontakta.


Ämnen i artikeln:

Facebook

Facebook testar en ny modell: Att låta användare betala för att kontakta folk på sajten som de inte är "vänner" med. Ju mer poppis personen är och ju fler vänner personen har, desto dyrare blir personen att kontakta. Det kunde P3 Nyheter berätta imorse.

I USA har den nya betaltjänsten testats sedan i december förra året, men nu ingår även andra länder i testet.
– Tjänsten testas nu även i Sverige, med en omfattning på upp till tio procent av landets användare, berättar Jan Fredriksson på Facebooks pr-byrå, Northern Link PR, för Resumé.

Att testet har utökats till flera länder tyder på ett positivt resultat, menar Jan Fredriksson.
– Vi hoppas på att slippa spam-meddelanden. Det går bara att skicka ett mejl per vecka till samma person med tjänsten. I första hand handlar det om att försöka hitta något som kan vara värdefullt för användarna, sedan är det ju bra om det går att tjäna pengar på tjänsten. I och med tjänsten så hamnar "köpta" meddelanden direkt i mottagarens inkorg, istället för i "others". Facebook tar ju redan betalt för andra tjänster, som spel til exempel, förklarar han.

Linda Myrin

Ämnen i artikeln:

Facebook

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.