Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Webb

Facebooks nya giv: Lanserar intressebaserade nyhetsflöden

Publicerad: 30 december 2015, 12:57

Facebook testar fler nyhetsflöden.

Foto: Colourbox

It-jätten Facebook testar att publicera flera nyhetsflöden baserat på användarnas ämnen i mobilen.


Ämnen i artikeln:

DigitalFacebookMobil

Det var amerikanen Jason Stein som först lade märke till den nya funktionen som ska ha testats i USA igår. Han lade ut informationen tillsammans med en bild på Twitter:

— Jason Stein (@jasonwstein) December 29, 2015Facebook is adding customizable interest-based feeds. A newspaper made up of all the world's newspapers. pic.twitter.com/Ll7pib6Mb5

Det här är en uppföljning på de tidigare tester som gjordes i oktober, då endast på webben. Det handlar om ett bredare nyhetsflöde baserat på vad du gillar redan idag. Enligt The Next Web tillåter den mobilanvändarna att ta fram ämnen specifikt relaterade till exempelvis sport, resor och nyheter. Detta genom att swipa åt sidan.

Facebook har kommenterat testerna på The Next Web.
”Folk har meddelat oss att de skulle vilja ha nya alternativ för att se och diskutera fler historier på Facebook kring specifika ämnen de är intresserade av. Så vi testar flöden för människor att visa olika berättelser och sidor som baseras på ämnesområden. Du kan komma åt dessa flöden från dina Bokmärken, under Favoriter, eller navigeringsfältet under Sök”, säger en talesperson på Facebook.

Det är oklart om nyhetsflödena om eller när de uppdaterade nyhetsflödena kommer rulla ut till den breda massan.

Julia Lundin

Redaktör Resumé Insikt

julia.lundin@resume.se

Ämnen i artikeln:

DigitalFacebookMobil

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.