Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Webb

Faddes dubbelliv

Publicerad: 12 augusti 2010, 11:46

Fadde Darwich sitter i fängelse, berättar Expressens bilaga Extra. Men på Facebook hade han en spökskrivare.


Ämnen i artikeln:

Expressen

Fadde Darwich dubbelliv är avslöjat. Nu är han ångerfull. Foto: Christian Örnberg/Scanpix.

”Packningen är klar. Nu ska jag åka bort några dagar och bara njuta och segla...” skrev Fahid "Fadde" Darwich på sin Facebook-sida. I själva verket sitter han i fängelse.

I tidningen Expressens helgbilaga Extra talar han ut om sitt dubbelliv och hur det känns att sitta frihetsberövad på den öppna anstalten Kolmården utanför Norrköping.

– Jag har haft en spökskrivare. Jag ville ju från början inte att det här skulle komma ut, säger han till tidningen.

Den 22 juni stängde han ned sin blogg och skrev att han vill dra sig tillbaka från rampljuset, för att kunna satsa på sina barn och sin framtid. Men han tillägger att han fortfarande kommer att finnas tillgänglig på Facebook.

Men nu står det alltså klart att det inte var Fadde själv, utan en spökskrivare, som har skött den sidan åt honom. I Extra är han nu ångerfull över sitt tilltag.

– Jag ville ju från början inte att det här skulle komma ut. Det är inget man är stolt över om man säger så. Jag skäms, säger han.

Fadde Darwich är dömd, mot sitt nekande, till ett år och fyra månaders fängelse för grovt skattebrott och grovt bokföringsbrott. Enligt åtalet använde han sitt företags pengar till att betala svarta löner och privata kostnader till ett värde av 2,4 till 3 miljoner kronor.

– Jag är dömd i svensk domstol och tar mitt straff som en man, utan ursäkter. Mer vill jag inte säga om det, säger Fadde Darwich till Extra.

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

Expressen

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.