Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Webb

Finest sparkar Katrin Zytomierska

Publicerad: 12 november 2012, 11:34

Finest.se väljer att avsluta samarbetet med sin bloggare Katrin Zytomierska efter 4,5 år efter senaste veckans kritikstorm. - I slutändan jobbar vi med business, säger Finest chefredaktör Alexander Erwik till Resumé.


Ämnen i artikeln:

Finest.seKatrin Zytomierska

Resumé har tidigare rapporterat om kritikstormen mot Finest-bloggaren Katrin Zytomierska. Det var i förra veckan som hon gick till ett hårt och raljant angrepp mot gymkedjan Sats reklamfotografier.

Sedan dess har annonsörer som McDonalds, 3, Unionen och Lekmer hoppat av samarbeten med bloggerskan. Även föremålet för Zytomierskas attack, Josephine, berättade exklusivt för Resumé över hur illa berörd hon blivit av angreppet.

Nu står det klart att även Finest.se, där Katrin Zytomierska haft sin blogg i 4,5 år avslutar samarbetet.

I ett pressmeddelande skriver man:

"Efter den senaste tidens händelseutveckling kring Katrin Zytomierskasuppmärksammade SATS-inlägg väljer vi på finest.se att avslutasamarbetet med Katrin och säga upp hennes avtal som bloggare hos oss. Vi har den senaste veckan försökt ta in den samlade responsen och kommit fram till att detta drabbat oss på ett sådant sätt att det utgör en ohållbar situation. Många av våra kunder och samarbetspartners, om vilka vi självklart värnar, har reagerat starkt. Detta är självfallet något som vi som företag måste ta till oss. Detsom borde anses vara Katrins subjektiva åsikter har istället blivitrepresentativt för vad alla andra som omfattas av finest står för. Vi vill än en gång understryka att vi inte står bakom Katrins åsiktereller det kroppsideal hon förmedlar. Däremot har vi stått bakom hennes rätt att uttrycka sina åsikter."

Resumé ringer upp Finest chefredaktör Alexander Erwik. Katrin Zytomierska har nu tio dagar på sig att hitta en ny hemvist för sin blogg. Hennes kritiska inlägg mot Sats raderades under morgonen.

- I slutändan jobbar vi med business och vi har många fler bloggare än Katrin Zytomierska. Det här har tagit alldelles för mycket tid och kraft. Det handlar inte bara om ekonomi. Det är många av de andra som skriver på Finest som känner sig obekväma över att behöva vara förknippade med det här, säger Alexander Erwik till Resumé.

Hur har den senaste veckan varit?
- Den har varit tung helt klart. Vi slog samtidigt klickrekord, men det är första gången som jag inte kan vara stolt över ett rekord. Det har inte varit en jättekul vecka. Samtidigt har vi lärt oss mycket av det här.

Hur kan det här ha skadat Finest?
- Vi har inte gjort några exakta estimeringar, men vi har tappat flera kunder. Jag hoppas att vi kan komma tillbaka och återupprätta vårt förtroende. Vi måste bli extremt mycket tydligare kring vilken typ av produkt som Finest ska vara. Vi kan inte vara en impulsiv sajt där gränserna för vad man får skriva är otydliga.

Hur har Katrin tagit emot beslutet?
- Vi har en bra dialog och hon förstår varför vi måste göra det här. Jag är övertygad om att hon också har lärt sig vad som fungerar att skriva på Finest under de dagar som hon har kvar att skriva för oss.

Linus Fremin

Ämnen i artikeln:

Finest.seKatrin Zytomierska

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.