Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Webb

Första svenska folkräkningen på Twitter

Publicerad: 3 februari 2011, 10:26

Hur många svenskar finns på Twitter? Intellecta har gjort en stor folkräkning och kommit fram till svaret.


Ämnen i artikeln:

TwitterSpringtime-Intellecta

Twitter - nu med allt större inflytande. Illustration från rapporten "Twittercensus".

Idag finns det exakt 35 993 aktiva twittrare i Sverige. Totalt finns 91 462 svenska konton på Twitter, enligt rapporten ”Twittercensus” som presenteras idag. Majoriteten av alla konton är med andra ord slumrande.

Men Intellecta, som står bakom den stora folkräkningen, hävdar att Twitters mediala genomslag är stort.

–  Det kan ibland verka som om en liten elit fått ett större inflytande tack vare Twitter. Det stämmer men är inte hela sanningen. Det handlar om redan etablerade individer som börjat kommunicera på en ny och mycket mer öppen plattform, säger Hampus Brynolf, webbstrateg på Intellecta Corporate och en av personerna bakom sajten makthavare.se i ett pressmeddelande.

Under fjolåret stannade tillväxttakten av rejält på mikrobloggen. Rapproten konstaterar att någon tillväxt egentligen inte är att tala om längre. Men trots detta ökar antalet referenser till Twitter i massmedia. Något som har blivit tydligt, bland annat hos Resume.se.

Förklaringen ligger inte helt oväntat i att många opinionsbildare, journalister och politiker kommunicerar genom tweets. Intellecta uppmanar nu företag att ta sig in på Twitter för att bättre nå ut med sina budskap.

–  De företag, föreningar och privatpersoner som aktivt engagerar sig i de nya medierna har mycket att vinna tack vare enkelheten att få en direkt dialog med sina målgrupper, säger Hampus Brynolf i ett pressmeddelande.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.