Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Webb

Gardell fortfarande ohotad i twittertoppen

Publicerad: 7 mars 2014, 12:10

Jonas Gardell är fortfarande den mest inflytelserika twittraren enligt Mediebieakademins Twitterbarometer. Och Resumé är fotfarande en av de mest inflytelserika redaktiontwittrarna.


Ämnen i artikeln:

Twitterbarometern

Jonas Gardell ligger kvar i topp som sveriges mest inflytelserika twittrare, tätt följd av komikern Soran Isamail. Men utrikesminister Carl Bildt har klättra förbi såväl Mark Levengood som Fredrik Wikingsson och Alex Schulman och tagit sig till tredjeplatsen.

Det visar årets Twitterbarometer från Medieakademin i samarbete med Aitellu och pr-byrån Welcom.

Bland redaktioner ligger Resumé fortfaran bland topp fem, även om vi tappat två placeringar till nykomlingarna SVT Nyheter och Svenska Dagbladet. Mest inflytelserika redaktionen på Twitter är, precis som förra året, Dagens Nyheter.

I kategorin PR/Sociala medie-experter har nykomlingen Kawa Zolfagary tagit sig in på andraplatsen medan Emanuel Karlsten är ohotat i topp.

Bland journalister toppar Niklas Svensson, i år igen, följd av Erik Niva, i år igen, men så har Peter Wolodarski tagit sig in på tredjplatsen.

Genom att identifiera alla svenska twitterkonton, tidigare presenterat
i rapporten #svenskatwitter, och dess tweets har Aitellu möjlighet att titta närmare på hur det svenska twitterlandskapet ser ut.

För att ta fram Twitterbarometern har Aitellu vägt samman hur många följare kontot har,  hur många följare följarna har och hur många retweets ett konto har.

Resultatet blir ett mått på hur inflytelseriket ett konto är.

Hela listan hittar du här.

Krister Berntsson

Ämnen i artikeln:

Twitterbarometern

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.