Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Webb

Gav kompisen topplön – ingen fick söka tjänsten

Publicerad: 10 december 2013, 14:55

För en tid sedan rekryterades Joakim Jardenberg som it-utvecklare åt Helsingborgs stad. Ingen annan fick möjlighet att söka den nya tjänsten. Kommunens kommunikationsdirektör Micco Grönholm handplockade en kompis och belönade honom med ett tjockt lönekuvert, det skriver Helsingborgs Dagblad.


Ämnen i artikeln:

Joakim JardenbergHelsingborgs Dagblad

Joakim Jardenberg är känd som expert på sociala medier, internetdebattör, strateg, rådgivare och bloggare. I förra veckan gjorde han sin första arbetsdag som it-utvecklare åt Helsingborgs stad. Med fokus på kommunikation är uppdraget att vidareutveckla, samordna och förbättra Helsingborgs stads it-verksamheter.

Enligt Helsingborgs Dagblad handplockades Joakim Jardenberg handplockades av stadens nytillträdde kommunikationsdirektör Micco Grönholm. Anställningen är på två år och från facket kommer nu kritik mot att den nya tjänsten aldrig annonserades ut.

Micco Grönholm förklarar valet att handplocka Joakim Jardenberg:
– Därför att tjänsten var så specifik i sin karaktär att det var ytterst få människor i Sverige som uppfyllde de krav som jag ställde, säger Micco Grönholm till tidningen.

Som argument framför Micco Grönholm att Joakim Jardenberg redan var knuten till stadens organisation. Han anser inte att det var rätt att ta hand om rekryteringen, trots att det resluterade i att en nära vän handplockades:

– Ja, det tycker jag. Jag anser att jag har kompetens att bedöma om han har rätt kompetens för uppdraget, säger Micco Grönholm till HD och understryker att de inte är vänner privat.

Joakim Jardenbergs tjänst på 80 procent ger honom en lön på 56 000 kronor i månaden. Lönen är baserad på en heltidslön på 70 000 kronor – En av de högsta lönerna inom den kommunala förvaltningen och högre än vissa förvaltningschefer. Micco Grönholm hävdar att länen är marknadsmässig.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.