Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Webb

Google jublar får utskänkningstillstånd

Publicerad: 24 februari 2010, 15:13

Nu är det fritt fram för öl och vin på Google. Matsällskapet catering, som sköter Google Café, har fått utskänkningstillstånd. Det beslutade tillståndsutskottet nyligen.


Ämnen i artikeln:

Google

Google Café har fått utskänkningstillstånd. Foto: Colourbox

– Vi tycker att de uppfyller de krav som vi har, säger Marie Ljungberg Schött ordförande i utskottet.

På Google jublar man nu över att kunna fira in helgen under parollen ”Thank god it's Friday”:
– På fredagarna efter arbetets slut brukar vi ha Thank god it's Friday, något som Google har i alla länder. Där samlas personalen och berättar saker som hänt i företaget samt dricker och äter något under trevliga former.
– Grundarna för Google, Sergey Brin och Larry Page, brukar vara med på Thank god it's Friday i USA och jag hoppas nu att de kommer och besöker vår tillställning någon fredag, säger Andreas Svenungsson, pr-chef för Google Sverige.

Då festas det alltså till ordentligt på Thank god it's Friday?
– Ja precis!

Däremot på arbetstid är det strängt förbjudet att dricka alkohol på Google och pr-ansvarige Andreas Svenungsson för Google Sverige, berättar om strikta regler för alla som arbetar på Google:
– Vi har en strikt alkoholpolicy i företaget som alla ska följa.

Jag rekommenderar inte personalen att gå och ta ett glas vin till lunchen och jag tror inte att Google Café kommer ha någon alkohol framme vid arbetstid.

Anna Looft Persson som driver Google Café tycker att man föregår med gott exempel på Google när man låter personalen dricka alkohol under legala former när veckan är över på Thank god it's Friday på Googles Café:
– Många andra företag festar till det illegalt utan tillstånd och det kan man bland annat se på de större advokatbyråerna i stan. Google Café har nu serveringstillstånd och vi föregår med gott exempel.

Tillståndet gäller för slutna sällskap dagligen mellan 15.00 och 24.00.

Daniel Nilsson

Ämnen i artikeln:

Google

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.