Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Webb

GP slösar mobilanvändarnas bredband

Publicerad: 13 juni 2013, 11:46

Gp.se är den annonsdrivna sajt som slösar mest med mobilanvändarnas bredband. Det visar en ny undersökning från Cybercom


Göteborgs-Postens sajt gp.se är den nyhetssajt som slösar mest med besökarnas bredband. Sajten skulle kunna minska dataöverföringen för startsidan med 1 361 kB. Det skriver Computor Sweden idag.

Cybercom-konsulterna Peter Hedenskog och Per-Anders Rangsjö har undersökt hur optimerade svenska sajter är, mätt i hur mycket onödig information som skickas för deras startsidor.

Mätningen har gjorts genom att undersöka hur mycket information som skickas jämfört med ett antal vedertagna regler som bland annat Google och Yahoo tagit fram för sajtoptimering.

Framför allt drabbar den onödiga bandbredden mobilanvändare, som får betala för överföringar som är helt onödiga. Bara genom att skala ner bilder till ett format som inte är större än det som verkligen visas i mottagarens webbläsare, skulle slöseriet i princip försvinna.

Förutom gp.se toppas listan även av op.se och teknikensvarld.se.

Krister Berntsson

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.