Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Webb

Greenpeace plankar Vattenfall

Publicerad: 7 november 2008, 14:33

Vattenfall genomför just nu kampanjen klimatsignaturen – där webbesökarna ska skriva på ett manifest mot klimatförändringar.
Greenpeace i Tyskland snor nu kampanjens form för att driva en kampanj mot Vattenfall.


Här kan du kolla in:

- Vattenfalls sajt

- Greenpeace sajt

På Vattenfalls sajt finns en räknare som hela tiden uppdateras när en person skriver på uppropet. Hittills har över 100 000 skrivit under manifestet.

Greenpeace sajt är en kopia av Vattenfalls kampanjsajt, men här räknas istället antalet ton koldioxid som bolaget släppt ut sedan första januari i år.

– Först och främst tycker vi att det är roligt att vårt initiativ har fått så mycket uppmärksamhet och väcker känslor, det är faktiskt ett av de främsta syftena. Greenpeace tilltag är ett bevis på att vi lyckats med det.

– Ett annat syfte är att väcka stöd för de tre principerna i initiativet och vi passerade idag 100 000 underskrifter så det går väldigt bra just nu. Sedan hade vi väl hoppats att även Greenpeace var för ett globalt pris på utsläppsrätter, en klimatmärkning av produkter och mer stöd till utvecklingen av klimatanpassad teknik, svarar Edvard Lind på Vattenfall i ett mejl.

Tobias Rydergren

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.