Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Webb

Grumpy cat blir långfilm

Publicerad: 31 maj 2013, 07:43

Världens tjurigast katt

Internetmemen Grumpy cat ska bli långfilm med Will Ferrell och Jack Black


En blid på en tjurig katt blev en viral succé under 2012. Det började med att en bild på Tard, som katten heter, dök upp den sociala sajten reddit.com i september förra året.

Katten har ett ansiktuttryck som gör att den ser extremt missnöjd ut och det satte fart på internetanvändarnas kreativitet. Bilder på Tard med olika texter dök upp överallt under hösten och den virala spridningen gick helt överstyr.

I själva verket är Tard, enligt ägarna, en kärleksfull och trevlig katt, men det hindrar inte att hon fått ventilera sitt missnöje med allt från Gagnam Style till julafton och Lejonkungen.

Hon utnämndes till "Meme of the Year" på årets WebbyAwards och kommer nu enligt nyhets sajten deadline.com bli långfilm.

Filmen kommer att produceras av Broken Road Productions och både Will Ferrell och Jack Black uppges vara intresserade av att vara med i filmen.

Tardi borde vid det här laget vara van vid uppmärksamheten. Hennes facebooksida har över 930 000 likes och hennes YouTube-kanal har 120 000 prenumeranter.

Krister Berntsson

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.