Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Webb

Grundaren tar över 203 Web Group

Publicerad: 5 augusti 2014, 07:20

Jonas Söderqvist

Foto: Pressbild: 203 Web Group

I dag gör Jonas Söderqvist sin första dag som vd för 203 Web Group. Han ersätter Christoffer Johansson som blir global försäljningschef för koncernen.


Ämnen i artikeln:

203 Web Group

Inom 203 Web Group ingår varumärken som MyTaste, Matklubben och Shopello. Jonas Söderqvist grundade bolagettillsammans med Andereas Friis för elva år sedan. De senaste åren har koncernen engagerat sig främst i affärsutveckling och styrelsearbete inom koncernen.

Nu blir Jonas Söderqvist vd för koncernen medan Andereas Friis blir styrelseordförande. Den tidigare vd:n Christoffer Johansson har jobbat med att renodlat verksamheten och byggt lönsamhet. Nu går bolaget in i en ny fas där fokus kommer att ligga på affärsutveckling. Christoffer Johansson tillträder posten som global försäljningschef för koncernen och på så sätt fortsätta att utveckla verksamheten med sina goda kunskaper inom området.

– Som grundare har jag djup och ingående kunskap i våra portföljbolags verksamheter och kommer jobba med att fortsätta identifiera utvecklingsmöjligheter i både befintliga och nya internetkoncept. 203 Web Group går mer och mer mot att vara ett renodlat investmentbolag där jag i min nya roll kommer kunna fokusera helhjärtat på att maximera tillväxtpotentialen i vår bolagsportfölj, säger 203 Web Groups nye vd Jonas Söderqvist i ett pressmeddelande.

Ekonomichefen Robert Zettervall blir nu som vice vd med fokus på den ekonomiska uppföljningen av portföljbolagens verksamhet och se till att de har de bästa möjliga förutsättningarna ur ett finansiellt perspektiv.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

203 Web Group

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.