Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Webb

Gummesson ny utgivare för Politikerbloggen

Publicerad: 3 mars 2009, 11:38

Daniel Alsén hoppar av som utgivare av Politikerbloggen för att jobba heltid med Kriminakanalen.se. TV4 Nyheternas ansvarige utgivare Jonas Gummesson tar hans plats samtidigt som sajten ändrar inriktning.


Ämnen i artikeln:

Jonas GummessonPolitikerbloggenNiklas Svensson

Jonas Gummesson blir utgivare för Politikerbloggen. Foto: TV4

– Politikerbloggen ska återigen bli landets största politiska sajt med egna avslöjanden och initierat skvaller från riksdagen och regeringskansliet. Det blir mindre rapportering från presskonferenser om dagistaxor framöver. Jag har lyssnat på läsarna och kan konstatera att det är just bakom kulisserna-snacket och det lite lättsammare materialet som efterfrågas. Men självklart kommer vi även i fortsättningen låta olika debattörer komma till tals på sajten, säger grundaren Niklas Svensson, som nu blir ensam redaktör på sajten.

Tidigare Expressenjournalisten Niklas Svensson startade Politikebloggen för två år sedan. TV4 köpte sedan sajten och Svensson lägger nu största delen av sin tid som nyhetsreporter på kanalen. Han har också varit redaktör för kanalens morgonsändningar.

Trots det Politikerbloggen en av sina största satsningar hittills. Inom kort skickas ett brev till landets alla kommuner där de uppmanas att tipsa sajten, under källskydd.
– Det blir ett av de största utskicken som Politikerbloggen gjort. Jag hoppas att detta ska väcka intresse hos fler kommunpolitiker, men också att allmänheten ute i landet ska engagera sig i politiska frågor.

Tobias Rydergren

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.