Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Webb

Gynnings uthängning – inget brott

Publicerad: 5 oktober 2009, 13:09

Carolina Gynning tröttnade på kommentarerna på blogginläggen på Stureplan.se. Hon bad läsarna om hjälp att spåra en ip- och e-postadress.


Ämnen i artikeln:

Carolina Gynning

Carolina Gynning. Foto: Resumé

Läsarna publicerade sedan namnet och adressen på den kvinna som låg bakom kommentarerna i nya kommentarer på Carolina Gynnings blogg.

Kvinnan som låg bakom kommentarerna kände sig uthängd och polisanmälde Carolina Gynning. Polisen lämnade sedan över anmälan till JK som nu har tagit ställning till om det blir någon förundersökning i fallet.

JK har sedan undersökt om kommentarerna i anslutning till bloggen har kunnat utgöra uppvigling eller brott mot personuppgiftslagen. Uppvigling är ett yttrandefrihetsbrott och faller därmed under JK:s domäner.

JK skriver i sitt beslut att Stureplan.se är att betrakta som en publikation eftersom det finns ett utgivingsbevis för hemsidan. Men däremot har inte Stureplan.se gjort sig skyldig till något yttrandefrihetsbrott. Någon förundersökning kommer därför inte att inledas, skriver JK i sitt beslut.

Tobias Rydergren

Ämnen i artikeln:

Carolina Gynning

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.