Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Webb

Han blir ny vd på Great Works

Publicerad: 7 januari 2008, 13:08

Daniel af Klintberg tar över som vd på Great Works. Fredrik Bergström fortsätter att arbeta i bolagets ledningsgrupp när maktskiftet genomförs under våren. – Det känns otroligt kul, Great Works är vid sidan av Farfar i spjutspetsen i det här segmentet, säger Daniel af Klintberg till Resume.se.


Daniel af Klintberg.

Normalt brukar folk inte vilja stå i skuggan av mer kända släktingar. Men när Daniel af Klintberg presenteras som ny vd på Great Works är det under rubriken ”Clownen Mannes brorson ny vd för Great Works”.
Han tillträder någon gång under våren, exakt datum är inte bestämt.

– Jag vill först avsluta mitt jobb på Nordisk Film, det är ett företag som jag värnar om och jag vill inte bara lämna det, säger Daniel af Klintberg som fört diskussioner med Great Works under flera månader om nya jobbet.

Vad visste du om Great Works tidigare?
– Jag kände till dem väldigt väl. Great Works är vid sidan av Farfar i spjutspetsen i det här segmentet. Sedan har jag jobbat lite med David Sundin och Ted Persson tidigare, i tv-relaterade projekt.

De två är några av delägarna som i vintras sålde företaget till japanska reklambyrånätverket TYO. Sedan dess har man öppnat ett kontor i USA som blir något av en inhouse-byrå åt Absolut, vars webbreklam man vunnit många priser för.

Exakt vilka utmaningar företaget nu står inför vill inte af Klintberg säga förrän han satt sig in mer och talat med personalen.

– Men webben, det är en känsla kring det som jag känner igen från tidigt 1990-tal då jag var på Sveriges Radio. Då var alla spännande kreatörer inom tv. Nu är det på webbyråerna.

Är du mest en kreatör eller administratör?
– Fifty fifty.

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.