Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Webb

Han nobbar Roos och Sandberg

Publicerad: 12 juni 2008, 15:32

Douglas Roos och Patrik Sandberg har tufft att hitta en chefredaktör till sitt internetprojekt. Nu har även Daniel Berglund nyhetschef på Expressens sportredaktion tackat nej, erfar Resume.se.


Daniel Berglund nobbar Douglas Roos och Patrik Sandberg

– Jag vore allt annat än en gentleman om jag ylade ut vem eller vilka som har uppvaktat mig. Och på detta vis kommer jag att besvara alla dina frågor. Du får gärna testa mig, säger han.

Douglas Roos är lika fåordig.
– Jaha, ni hör mycket, men jag har inga kommentarer.

Men enligt uppgifter från flera källor nobbar Daniel Berglund jobbet som chefredaktör på den nya sajten. Som Resume.se tidigare avslöjat har även Niklas Svensson tackat nej och enligt Dagens Media har även Fredrik Sjöshult på Dagens Industri avböjt ett erbjudande från Douglas Roos och Patrik Sandberg.

Det är främst två anledningar till att det är svårt att locka en chef till sajten. Det första är lönen. Enligt uppgifter till Resume.se skulle samtliga tillfrågade få gå ner rätt markant i lön från vad de tjänar idag.

Det andra är arbetets art. Inriktningen på sajten ska vara tabloid, med ett tufft tilltal, men med små resurser. Det handlar främst om att göra re-writes på andra tidningars nyheter och lite om att jaga egna.

Den enda värvningen som hittills kommunicerats är Hermann Dill, som blir sportchef på sajten.

Tobias Rydergren

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.