Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Webb

Hon är för snygg för att kunna vara webbutvecklare

Publicerad: 6 augusti 2013, 08:29

Florencia Antara är för snygg för att vara webbutvecklare anser Linktin

Foto: Toptal

När webbutvecklingsplattformen Toptal annonserade efter webbutvecklare på Linkedin, så fick de beskedet att annonsen skulle stoppas om de inte tog bort bilden på Florencia Antara.


Ämnen i artikeln:

LinkedIn

Toptal anklagar nu Linkedin för att bete sig sexistiskt eftersom företaget inte kunde tro att en kvinnlig webbutvecklare kunde se ut som den argentinska webbutvecklaren Florencia Antara.

Det skriver i dag sajten Business Insider.

Linktin meddelade Toptal att de måste ta bort bilden av Florencia Antara och ersätta den med "en för annonsen mer relevant bild".

Toptals vd Taso Du Val luftade sitt missnöje i sin blogg:

"Vad som har hänt här, är att ett antal manliga tekniker (Linkedins användare) anser det omöjligt att våra kvinnliga tekniker faktiskt skulle kunna vara tekniker och en stor aktör (Linkedin) håller med dem. Det innebär att de enda tekniker vi får visa i våra annonser är män. Det gör mig besviken både yrkesmässigt och som privatperson."

Linkedin har nu krupit till korset och meddelar att annonserna stoppades på felaktiga grunder och att Toptal nu fritt får välja kön på bilderna i sina annonser.

Krister Berntsson

Ämnen i artikeln:

LinkedIn

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.