Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Webb

Hon blir chef för Digitas

Publicerad: 25 november 2008, 10:43

Lisa Knutsson Amatiello blir bas när Starcoms storsatsar på digitala medier med etableringen av Digitas. Samtidigt försvinner byrån 1.1.3 in i den nya organisationen.


Lisa Knutsson Amatiello blir vd för Digitas i Sverige. Foto: Digitas

Resume.se har tidigare rapporterat om Starcoms stora planer på digitala medier. Satsningen har sitt ursprung i att Publicis samlade mediebyrån Starcom, reklambyrån Publicis och den digitala byrån Digitas under samma paraply. Den nya organisationen går under namnet Vivaki och leds i Norden av Jens Welin, från Starcom.

Han avslöjade tidigare i höst för Resume.se att han fått ägarnas välsignelse för att investera runt 50 miljoner kronor de närmaste åren. En del av pengarna ska gå till att starta upp Digitas i Sverige.

Nu är det klart att det kommer att göras via byråerna 1.1.3 och Joy, som redan ägs av Starcom. De två byråernas hemsidor släcktes ner idag och ersattes av Digitas. Vd blir Lisa Knutsson Amatiello. På Digitas finns också Björn Ehlert, strateg; Magnus Eldberg, strateg; Malin Thiel, projektledare och Tobias Brandt, digital director.

Tobias Rydergren

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.