Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Webb

Hot mot Sverige sprids på Youtube

Publicerad: 13 augusti 2014, 05:13

Programmet "En vågad fråga"

Foto: Skärmdump från Youtube

Säpo får fler tips efter att en man hotar med heligt krig mots Sverige i islamkritiskt tv-program, lobbyister räknar med maktskifte och journalistklubben på DN tror att tidningens anseende kan skadas. Det är några av nyheterna i morgonsvepet.


Ämnen i artikeln:

Dagens NyheterCandy Crush SagaFredrik ReinfeldtSäpoYoutubeIdolModeraternaX-FactorAlmegaJournalistförbundet

Sverigehot sprids på Youtube
I ett videoklipp uttrycker en islamist uttrycker grova hot mot Sverige. Klippet från det islamkritiska programmet "En vågad fråga" där en man ringer in och hotar med heligt krig mot Sverige sprids på nätet, bland annat på Youtube.

– Många är upprörda med anledning av de filmer och annan information som sprids och delas på internet med koppling till situationen i Syrien och regionen", säger Säpos presschef Sirpa Franzén till DN.

Reinfeldt favoriter bakom M:s vallåt
Moderaternas vallåt "Vi och framtiden" fick stor uppmärksamhet under tisdagen. Låten är skriven av Twin som tidigare producerat musik till bland annat Fredrik Reinfeldts favoritband Da Buzz. Det skriver Dagens Opinion.

Lobbyister tror på maktskifte
Dagens Nyheter har pratat med fack- och arbetsgivarorganisationer som investerar sammanlagt 70 miljoner under valrörelsen. Tidningens genomgång visar att flera av de ledande branschorganisationerna redan planerar för tiden efter valet.
– Vi räknar krasst med att det blir en rege¬ringsförändring, säger Almegas Ulf Lindberg till DN.

Svensk deltagare i brittiska X-Factor
Juliette Holmqvist
lyckades inte komma igenom kvalet till svenska Idol förra året. Nu satsar göteborgaren istället på brittiska X Factor i London.
– Jag kör mitt race och visar min personlighet, säger hon till Expressen.

Facket: DN:s anseende kan skadas
Under tisdagen beslutade Journalistförbundet och LO/TCOs rättskydd att stämma Dagens Nyheter till Arbetsdomstolen. Skälet är att åtta kvalificerade medarbetare sagts upp på felaktiga grunder enligt Journalistförbundet. Journalistklubben på DN ser en risk med att händelsen kan skada tidningens anseende. Det skriver Journalisten.

Spelsuccén rasar på börsen
Det svenska spelutvecklingsbolaget King, som bland annat ligger bakom "Candy Crush Saga" redovisade en nettovinst på 165 miljoner dollar under andra kvartalet. 2013 var motsvarande siffra 126 miljoner dollar. Bolaget föll med 21 procent i efterhandeln, eftersom analytikerna hade förväntat sig en högre omsättning än den redovisade på 594 miljoner dollar. Det skriver TT-Omni.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.