lördag25 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Webb

Hovpredikanten rasar mot Realtid.se

Publicerad: 4 mars 2010, 15:41

JK-anmälningarna duggar tätt mot Realtid.se. Igår skrev Resume.se om författaren Nima Darayamadjs förtalsanmälan mot nyhetssajten.
Nu har Hans Rhodin, hovpredikant hos HM Konungen och präst i Oscars församling Östermalm, lämnat in en polisanmälan samt JK-anmält för hets på grund av påstådd sexuell läggning.

Ämnen i artikeln:

Realtid

KB

Karl-Johan Byttner


Drottning Silvia och kung Carl Gustaf i samspråk med Hans Rhodin på ett konfirmationsläger i Motala. Foto: Scanpix

Så sent som igår det stod klart att Realtid.se polisanmälts för artiklar av Bernt Hermele där journalisten och författaren Nima Darayamadj påstås pressat en kvinna på pengar och hotat henne. Ärendet tas även upp för prövning av JK. Till saken hör att kvinnan tidigare har varit utsatt för hedersvåld samtidigt som anmälaren, det vill säga Nima, skrivit en bok kring just hedersvåld.
Nu står det alltså klart att Realtid.se har blivit JK-anmäld på nytt. Anmälan kommer från Hans Rhodin, hovpredikant hos HM Konungen och präst i Oscars församling på Östermalm:
– Polisen på hatbrottsroteln sade att om jag ska göra en anmälan kopplat till hatbrott måste ärendet även JK-anmälas.

Vad han framförallt har reagerat på är kommentatorsfälten kopplade till Realtids artikel ”Välkommen ut”. En artikel där det framgår att Hans Rhodin skiljer sig för tredje gången och att han påstås vara homosexuell:
– I kommentatorsfälten stod alltifrån att homosexualitet ska förbjudas till han är pedofil. Visserligen tog man bort kommentarerna efter ett par timmar, men de stod ändå kvar lång tid. Jag tycker också att JK bör granska artiklarna ingående då dessa insinuerar en massa saker om mig, säger Hans Rhodin.

Han blev förvånad när Bernt Hermele ringde honom och frågade varför han skiljde sig för tredje gången. Han blev än mer förvånad när det i artikeln publicerades uppgifter om hans sexuella läggning:
– Han frågade mig aldrig kring detta, utan det var något som reportern lade till i efterhand och som jag aldrig ens hade en chans att kommentera, säger Hans Rhodin.

Värt att nämna i sammanhanget är att Hans Rhodin i Expressen-artikel den 24 november förra året utpekas som den mest tänkbara prästen att viga prinsessan Madeleine och hennes fästman Jonas Bergström. Uppgifterna dementeras av Hans Rhodin:
– Det är ingen från Hovet som har kontaktat mig och jag har heller inte kontaktat dem kring det hela, säger Hans Rhodin.

Han är också mycket kritisk till de påstådda lägenhetsaffärer som Realtid.se har skrivit om. Bland annat att en viss Tony Ulvan ska ha gått före i kön och fått en tjänstebostad:
– Vi sätter just nu ihop ett faktapapper med våra rutiner kring lägenhetsfördelning i församlingen. I artikeln låter det som att jag bestämmer allt, men det är alltid tre personer med innan ärendet förs fram till Kyrkorådet, säger Hans Rhodin.

Han menar också att lägenheten som det gäller ligger rakt över där körövningar hålls 4-5 gånger per vecka:
– Det låter rakt upp i lägenheten, säger Hans Rhodin.
Han vill också framhålla att den som får lägenheten inte kan använda den för att byta till sig andra lägenheter, utan att lägenheten endast är en förmån kopplad till då man arbetar i församlingen.

Han tycker att skriverierna och kommentarerna kopplade till dem har varit mycket jobbiga, men än värre tycker han att det är att skriverierna har drabbat hans tre barn: 11, 14 och 16 år:
– Det borde vara privat varför man skiljer sig och jag har tre barn som inte ens visste att vi hade lämnat in en ansökan om skilsmässa, säger Hans Rhodin.

Resumé har förgäves sökt ansvarig utgivare på Realtid.se, Jonas Wiwen-Nilsson.

Hans Rhodins brev till Realtid.se

Till ansvarige utgivare Jonas Wiwen-Nilsson.
Realtid.se publicerade 2010-02-24 en artikel rubricerad ¨Hoppsan¨ eller ¨Välkommen ut¨ vars innehåll skapats på rykten kring min privatsituation just nu, med anledning av en ansökan om skilsmässa som inlämnats till Stockholms tingsrätt.

Efter publiceringen har en rad kommentarer i anslutningen till artikeln publicerats med varierande innehåll. Några av dem har efter att ha varit publicerade tagits bort. Bl.a. där jag pekas ut som pedofil och skyldig till trolöshet mot huvudman.

Då jag och min familj, i en redan svår situation upplever flera av kommentarerna som förtal och kränkande ber jag att ni inte tillåter kommentarer av den karaktären.

Jag undrar om dessa är möjliga att polisanmäla eller är allt tillåtet på en nättidning?

Med vänlig hälsning
Hans Rhodin
Kyrkoherde i Oscars församling

---

Till JK och ansvarig utfgivare till Realtid.se.
Mejlet nedan (red anm se ovan) från den 26/2 har inte fått något svar. Sedan dess har realtid den 2 och 3 mars publiserat ytterligare artikal om mig som jag upplever som förtal och förföljelse på grund av, av realtid påstådd sexuell läggning.
Jag vädjar till realtid att ta bort allt i artiklarna som är förtal och inte fakta i nedanstående artikel samt i de ariklar som publiserats de senaste dagarna.
I de kommentarer som legat efter artiklarna har det påståtts att jag tagit emot sexuella tjänster i utbyte av lägenhetskontrakt, då detta insinueras i artiklarna. Vilket ansvar har tidningen för dessa?
Jag och min familj mår mycket dåligt av detta.
De bästa hälsningar
Hans Rhodin. Hovpredikant hos H.M.Konungen.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev