Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Webb

IAB:s svenska vd klar

Publicerad: 21 oktober 2010, 12:41

Charlotte Thür tar över som vd för IAB Sverige. Därmed är jakten, som har pågått sedan 2008, över.


Ämnen i artikeln:

IAB

Charlotte Thür. Foto: Pressbild.

IAB, eller Interactive advertising bureau, är en internationell organisation för onlinemarknadsföring. Den grundades 1996 i New York och har funnits i Sverige sedan 2008. I dagsläget har organisationen runt 40 medlemsföretag i Sverige, men fram tills idag har det inte funnits någon vd.

– Vi är glada att kunna rekrytera Charlotte som vd då hon har en gedigen erfarenhet av att bygga starka organisationer, och för att vi tror att hon är rätt person att göra IAB Sverige än mer attraktivt för både nya och gamla medlemmar, säger Mats Selling, tf ordförande för IAB Sverige.

Charlotte Thür kommer närmast från TS där hon var chef för digitala medier. Hon har tidigare varit vd inom Morningstar europe och Ad center. Dessutom är hon ev av grundarna bakom IAB Sverige.

–  Styrelsen har gett mig ett spännande uppdrag att fortsätta utveckla IAB:s verksamhet i Sverige. Det är en stimulerande möjlighet att som första anställd i IAB Sverige få vara med och bidra till att bygga en organisation motsvarande de som finns i många andra länder, säger Charlotte Thür i en kommentar.

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

IAB

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.