Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Webb

ICA-Stigs vilda festnatt på Twitter

Publicerad: 4 februari 2010, 12:57

Igår delade Aftonbladet ut Stora Bloggpriset. Under kvällen kom minst sagt anmärkningsvärda Twitter-inlägg från ICA-Stig. Men verklighetens ICA-Stig hävdar att det är någon som fejkat det hela.


Ämnen i artikeln:

TwitterIca

”Vaknade av att nån hund slickade mig i skrevet. Somnar om och låter morgondagen vara huvudvärkens och ångestens dag. #bloggpriset”, så står det idag på ICA-Stigs Twitter-sida.

Bakgrunden till det bryska uppvaknandet finns i dess helhet på Twitter-sidan där ICA-Stig beskriver en vild festnatt med många billiga öl. Han skickar kommentarer till bland annat Ulrika Good på Goss och Petra Jankov, webbredaktör på Svenska Journalistförbundet, SJF.

Ett annat inlägg på sidan är:
”@UlrikaRu Vafan, får man inte ha kuk nu heller? #bloggpriset:”

Verklighetens ICA-Stig, Hans Mosesson, är förvånad och upprörd:
– Jag har tittat på det nu. Det är för djävligt och inte ens kul. Det verkar som att någon som har hackat sig in alternativt skapat fejkade kommentarer.

Han hävdar att han varken skriver Twitter-inlägg eller använder andra former av sociala medier:
– Jag vet knappt vad Twitter är och jag har ingen Facebook-sida heller. Dessutom var jag inte på utdelningen av Stora Bloggpriset.

Han har även rådfrågat King, som han hävdar inte skriver Twitter-inläggen:
– De visste inte något och nu försöker vi stänga sidan. Men kan acceptera att man blir påhoppad, men då krävs lite finess. Det här är bara plumpt. Så bort med skiten, säger Hans Mosesson.

Resumé har förgäves sökt ICA:s marknadschef, Magnus Wikner. Detsamma gäller King, som befinner sig på skidresa.

Karl-Johan Byttner

Ämnen i artikeln:

TwitterIca

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.