Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Webb

Instagrams nya regler slår mot appföretagen

Publicerad: 21 augusti 2013, 13:35

Genrebild

Foto: Colourbox

Instagram bannlyser orden "insta" och "gram". Appar som innehåller orden kommer att underkännas. Nu tvingas flera appar att bytta namn eller släckas ner för gott.


Ämnen i artikeln:

Instagram

Instagram har infört en ny namnpolicy. Det innebär att alla tjänster och appar som använder Instagrams API (d.v.s. systemet som gör tillgängliggör funktioner och innehåll i Instagram tillgängligt för andra programmerare) kommer att tvingas byta namn om det innehåller "insta" eller "gram".

Instagram kan inte stoppa appar som använder delar av namnet juridiskt, men men merparten av tjänsterna är beroende av API:et för att fungera. Vilket styrs av Instagram.

Sajten Techcrunch har tagit del av ett brev som skickades från Instagram till utvecklarna bakom appen Luxogram med följande budskap:

"Trots att vi uppmuntrar utvecklare att bygga appar för Instagram, kan vi inte tillåta andra applikationer att se ut som om de är officiella Instagram-applikationer."

Instagram skriver vidare att användningen av orden "insta" och "gram" är "skadliga för Instagrams varumärke".

Den nya namnpolicyn går på kolissionskurs med de tidigare riktlinjerna där apputvecklade uppmanades att använda både "insta" och "gram" Nu tvingas flera populära tjänster såsom Statigram, Webstagram, Gramfeed, Instadrop och Instagallery att byta namn.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

Instagram

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.