Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Webb

Internationellt genomslag för svensk fotoapp

Publicerad: 13 november 2012, 09:19

CCN uppmärksammar det svenska startupföretaget Foap

Applikationen Foap som bygger på att användarna kan tjäna pengar på sina Iphone-bilder har fått stor internationell spridning.


Foap lanserades i juli. Fotoapplikationen som fungerar som ett Instagram med vinstsyfte där användarna kan tjäna pengar på sina Iphone-bilder.

Applikationen har haft en stark tillväxttakt och nu lanserar och nu tar man in riskkapital  på 3,5 miljoner kronor från Asien.

Appen har uppmärksammats tre gånger i CNN och en gång på BBC. Företaget  har även varit föremål för artiklar i affärspress såsom Wall street  Journal och i New York Times.

På  knappa fyra månader har den svenska startupen nått 150 000
nedladdningar. Totalt 1 4 miljoner bilder har laddats upp. Grundarna David Los och Alexandra Bylund har redan fått förfrågningar om att sälja företaget.

– Vi är mitt upp i någonting som vi knappt vågade drömma om och har svårt att ta till oss allt. Visst är det smickrande att få ett anbud men vi har så mycket mer att ge och vill inte sälja nu när det går i en rasande takt uppåt, fortsätter hon. Vi lever ju vår dröm, säger David Los och Alexandra Bylund

Svenskarna har fört en löpande dialog med riskkapitalbolag från världen över och väljer nu att ta in 3,5 miljoner kronor från asiatiska Jade
Global Investments.

Nu lanserar Foap två nyheter. Den ena innebär att man kan bjuda
in vänner till appen och ta del av 10 procent av deras intäkter. Den andra,
Community review, innebär att det är användarna själva som bedömer om en bild ska bli godkänd eller inte.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.