Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Webb

Internutredning på Blocket

Publicerad: 17 september 2010, 14:15

För fyra veckor sedan noterade Blocket ”all time high” på unika besökare – 4 556 617 enligt KIA-index. Men några nya siffror har inte presenterats sedan dess.


Ämnen i artikeln:

Blocket

Marie Horneman, ft marknadschef Blocket.

– Vi tittar fortfarande på våra siffror för att kontrollera att de stämmer, säger Marie Horneman, tf marknadschef på Blocket.

Blocket.se har kontinuerligt haft ett växande besökarantal. I våras ökade trafiken till runt 3,9 miljoner unika besökare och efter sommaren noterades det enorma rekordet på drygt 4,5 miljoner. Det gav en fjärdeplacering bland de största sajterna i Sverige, och gapet upp till Schibstedkollegan Aftonbladet.se var mycket litet – bara 192 217 besökare skiljde dem åt.

Rekordsiffrorna, som tog Blocket själva på sängen, gjorde att en egen internutredning tillsattes. Den pågår fortfarande efter fyra veckor, och syftet är att kontrollera att besöksrekordet stämmer.

– Vi har sett att vi har ökat kontinuerligt, men vi tyckte att den siffran var väldigt hög. Därför ville vi kontrollera att det stämmer så att vi kan vara säkra, säger Marie Horneman.

Enligt henne finns det inget som hittills pekar på att rekordet skulle vara felaktigt. Men under tiden undersökning pågår är sajten inte med på KIA-index. Hur länge till utredningen kommer att pågå kan hon inte svara på i nuläget.

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

Blocket

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.